بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی یکی از بروزترین و مهمترین استراتژیها در سئو میباشد. آمارها به خوبی نشان میدهد که تمایل مردم به سمت جستجوی صوتی (Voice Search)، روز به روز بیشتر از قبل بوده و این به گونهای است که برخی از متخصصان سئو در سطح جهان، آن را به یک انقلاب در سئو تشبیه کردهاند.
در ادامه با من همراه باشید تا هم مروری بر آمار جستجوی صوتی و روند رو به رشد آن داشته باشیم و هم تکنیکهای سئوی سایت برای جستجوی صوتی را به شما آموزش دهم.
فهرست مطالب
چرا بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی مهم است؟ (بررسی آمارها)
همواره یکی از راههای موفقیت در زمینههای مختلف درک و تحلیل درست از آینده آن میباشد. بعنوان مثال اگر در بازارهای سرمایه گذاری مانند بورس یا ارزهای دیجیتال فعالیت دارید، به خوبی میدانید که با بررسی و تحلیل آمار فعلی از دادهها، میتوان میزان سوددهی یک شرکت و یا یک ارز دیجیتال را در آینده پیش بینی کرد و معمولا 90% تحلیلهای تحلیلگران حرفهای درست هستند.
اما در مثال بالا دو نکته وجود دارد که به شرح زیر است.
- نکته اول اینکه اگر بر دانش و تحلیل امروز خود اطمینان داشتیم، احتمالش زیاد است که در آینده با سود کلانی مواجه شویم. همانگونه که تحلیلگرهای حرفهای دنیای اقتصاد هیچ وقت دچار ضرر نشدهاند و به سودهای بسیار زیادی نیز دست یافتهاند.
- اما عکس آن، اگر تکیه بر تحلیل و بررسیهای خود نداشته باشیم و صرفا نگاهمان به جو عمومی در بازار سرمایه باشد، در مثال بورس، قطعا دچار ضرر خواهیم شد. زمانی که یک شرکت به سوددهی بالایی میرسد، اولا خرید سهام آن به دلیل وجود صفهای خرید، برای مدتی غیر ممکن میشود. دوما ممکن است در اوج که توانستیم آن را بخریم با سود کمی مواجه شویم و یا به فرایند اصلاح سهم برویم و ضرر زیادی به سرمایهمان وارد شود.
مقدمه بالا برای این منظور بود که به شما بگویم در سئو پیشتاز بودن اصلی کلیدی برای موفقیت است و همواره باید به دنبال یادگیری ترندهای جدید در این زمینه باشید.
امروز که این مقاله را در زمینه سئو سایت برای جستجوی صوتی تالیف مینمایم، دادهها نشان میدهد که در آینده جستجوها از حالت تایپی (Keyword-based) به حالت صوتی تغییر پیدا خواهد کرد. یعنی رفتار مردم تغییر خواهد کرد و در نتیجه فرایند سئو مقداری متفاوت خواهد شد.
برای درک اهمیت بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی به آمار و اطلاعات زیر توجه فرمایید.
- 41% بزرگسالان بصورت روزانه از جستجوی صوتی استفاده میکنند.
- 55% از نوجوانان بصورت روزانه از جستجوی صوتی استفاده میکنند.
- 20% از کل جستجویهای موبایلی گوگل، جستجوی صوتی است.
- از سال 2008 تا 2016، جستجوی صوتی 35 برابر رشد کرده است.
- 58% مشتریان با جستجوی صوتی، کسب و کارهای محلی را پیدا میکنند.
- 25% از کاربران ویندوز 10، جستجویهای خود را بصورت صوتی انجام میدهند.
- پیش بینی میشود در سال 2020، 50% از کل جستجوها بصورت صوتی انجام شود.
- حدودا 1 نفر از هر 5 نفر انسان بزرگسال، حداقل یک بار در ماه از جستجوی صوتی استفاده میکند.
- 5% از مشتریان با جستجوی صوتی خرید میکنند که این میزان میتواند در سال 2022 به 50% برسد.
با این آمار براحتی میتوان متوجه استقبال مردم از جستجوی صوتی شد. طبعا راحتی در جستجوی صوتی یکی از دلایل برای توجه عموم مردم جهان به این سبک جستجو میباشد، بطوری که سرعت جستجوی صوتی حدودا 3.7 برابر سریعتر از جستجوی تایپی است.
آموزش بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی
جستجوی صوتی دو رفتار کاربران را در تغییر میدهد.
- جستجوها حالت محاورهای به خود میگیرند. بعنوان مثال اگر در جستجو تایپی مینویسیم «آموزش زبان انگلیسی»، در جستجوی صوتی میگوییم «چطوری زبان انگلیسی یاد بگیرم» یا «بهترین دوره آموزش زبان انگلیسی چیه».
- کوئری جستجو طولانیتر میشود.
با توجه به تفاسیر بالا میتوان متوجه شد که تحقیق کلمات کلیدی در بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی، مقداری متفاوت است.
همچنین نکته دیگری که در جستجوی صوتی قابل توجه میباشد، رشد صد و پنجاه درصدی عبارت «نزدیک من» نسبت به دو سال قبل است. این موضوع را در مقاله الگوریتم کبوتر و مقاله سئوی محلی بصورت کامل توضیح دادیم. در واقع هم اکنون مردم به لطف جستجوی صوتی و اینترنت پر سرعت، در سفرهای خود سریعا با گوشی موبایل عباراتی مانند «بهترین رستوران نزدیک به من»، «نزدیکترین کافی شاپ باز به من» و غیره را جستجوی میکنند. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر این موارد به مقاله سئوی محلی مراجعه فرمایید.
در ادامه به آموزش بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی میپردازیم.
نحوه تحقیق کلمات کلیدی در سئوی سایت برای جستجوی صوتی
استفاده از Long Tail Keywords
همانگونه که در چندین پارگراف قبل گفتیم، در جستجوی صوتی کوئریها طولانیتر هستند. اکنون به خوبی میتوان حدس زد که استفاده از کلمات کلیدی دم دراز، میتواند استراتژی مناسبی در سئو سایت برای جستجوی صوتی باشد.
کلمات کلیدی «سوالی»
مورد بعدی که در جستجوی صوتی با جستجوی تایپی تفاوت داشت، محاورهای و سوالی بودنِ آن بود. چند سال پیش اگر قصد داشتید یاد بگیرید که چگونه بازدید سایتتان را افزایش دهید، احتمالا فقط «سئو» را جستجو میکردید؛ اما اکنون میتوان حدس زد درصورت استفاده از جستجوی صوتی به گوگل میگویید «چگونه بازدید سایتم را افزایش دهم» یا «چگونه رتبه سایتم را در گوگل ارتقاء دهم». این یعنی تفاوت از زمین تا آسمان در بحث تحقیق کلمات کلیدی.
سعی کنید عناوین محتوای خود را بصورت سوالی قرار دهید و درون متن نیز عبارات کلیدی را بصورت سوالی تکرار کنید و به آنها پاسخ دهید.
معمولا افرادی که از جستجوی صوتی استفاده میکنند به دنبال پاسخ سریع هستند، به همین دلیل توصیه میکنم که پرسشها را درون محتوا بیاورید و همانجا به شکل کوتاه و کمتر از 30 کلمه به آنها پاسخ دهید.
همچنین میتوانید در انتهای محتوای خود باکس FAQ یا پرسش و پاسخ قرار دهید.
برای اینکه بتوانید عبارات کلیدی سوالی مانند را پیدا کنید، میتوانید از سایتهایی مانند answerthepublic.com و quora.com و یا buzzsumo.com کمک بگیرید.
بهینه سازی سایت برای گوشیهای موبایل
از آنجایی که اغلب جستجویهای صوتی در گوشیهای موبایل انجام میشود، بهینه سازی سایت برای نمایش عالی در گوشیها اهمیت زیادی دارد. در این راستا، نکات زیر قابل توجه است.
- طراحی ریسپانسیو: یعنی سایت در صفحه نمایش گوشیهای موبایل و تبلت باید کاملا مناسب دیده شود و ابعاد آن بزرگتر از صفحه نمایش گوشی نباشد. برای اینکه مطمئن شوید سایت شما برای نمایش در گوشیهای موبایل مشکلی ندارد، میتوانید به آدرس search.google.com/test/mobile-friendly مراجعه کنید.
- سرعت لود سریع: تحقیقات نشان داده است که کاربران گوشیهای هوشمند در صورت کند بودن سایت، سریعتر از کاربرانی که از طریق کامپیوتر سایت را مشاهده میکنند، سایت را ترک خواهند کرد. به همین دلیل افزایش سرعت سایت، در بهینه سازی سایت برای گوشیهای موبایل قابل توجه است.
- استفاده از AMP: فریم ورک AMP گوگل باعث میشود تا سایتها کمتر از یک ثانیه از طریق صفحه نتایج گوگل لود شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله فریم ورک AMP مراجعه فرمایید.
محتوای طولانیتر
میانگین تعداد کلماتِ صفحاتی که در صفحه اول نتایج گوگل هستند، حدود 1900 کلمه است. اما به عقیده برخی از متخصصان سئو، نتایج جستجویهای صوتی صفحاتی را نشان میدهد که میانگین کلمات آنها طولانیتر و در حدود 2300 کلمه است.
به هر حال همواره گفتهایم که گوگل محتوای عمیق و طولانی را دوست دارد. البته محتوایی که تماما ارزشمند باشد و بتواند مخاطب را روی سایت نگه دارد، نه صرفا محتوایی که تعداد کلمات را افزایش داده باشد!
تولید محتوای بومی و توجه به سئوی محلی
این مورد صرفا برای کسب و کارهای محلی است که قبلا در مقاله سئوی محلی نیز به آن اشاره کردیم.
از آنجایی که بیشترین جستجوهای صوتی پسوند «نزدیک من» دارند، تولید محتوای بومی میتواند به کسب و کارهای محلی به بیشتر دیده شدن کمک کند.
بعنوان مثال سایت یک رستوران در خراسان میتواند در خصوص غذاهای محلی صحبت کند و حتما در انتها باید نام شهر ذکر شود. مثلا «غذاهای محلی مشهد».
پیشنهاد میکنیم مقاله سئوی محلی را مطالعه فرمایید.
استفاده از اسکیما
قبلا در سایت میهن لرن در خصوص اسکیما و تاثیر آن بر سئو صحبت کردهایم. توسط گوگل به این موضوع اشاره شده است که وجود دادههای ساختار یافته (اسکیما) در صفحات سایت، باعث میشود تا گوگل بهتر محتوای صفحه را درک نماید و این موضوع میتواند در بهینه سازی سایت برای جستجوی صوتی مفید باشد.
جمع بندی
جستجوی صوتی با بهرهمندی از تکنولوژی هوش مصنوعی قادر است به شکل صحیح جستجوهای ما را انجام دهد و مایکروسافت کورتانا، Apple siri و Google Voice Search از جمله دستیاران هوشمندی هستند که فقط منتظر شنیدن صدای صاحبشان هستند تا سریعا پاسخی به نمایش آورند.
این تکنولوژی روز به روز در حال رشد و محبوبیت بیشتر است و دیر یا زود شاهد انقلاب جستجوی صوتی در سئو خواهیم بود. در ادامه به صورت خلاصه به مهمترین سوالات شما پاسخ دادهایم، باشد که در جستجوی صوتی نمایش داده شود 🙂
- در جستجوی صوتی، سرعت جستجو حدودا 3.7 برابر بیشتر از جستجوی متنی است.
- تحقیق کلمات کلیدی در جستجوی صوتی با جستجوی متنی متفاوت است. در جستجوی صوتی عبارات طولانیتر و محاورهای میباشند.
حدود 50% از کل جستجوها در سال 2020، بصورت صوتی انجام خواهند شد. باتوجه به اینکه ماهیت جستجوی صوتی متفاوت است، بهینه سازی برای آن نیز کاری متفاوت و ضروری میباشد.
مواردی مانند استفاده از کلمات کلیدی دم دراز (Long-Tail Keywords)، استفاده از کلمات کلیدی به سبک سوالی، ایجاد صفحات FAQ و ارائه پاسخهای کوتاه، نوشتن متنهایی با میانگین 2300 کلمه، بهینه سازی سایت برای گوشیهای موبایل، استفاده از اسکیما، درج سایت در Google My Business و سئوی محلی از جمله مهمترین موارد میباشند.
برنامه نویس و مولف کتابهای صفر تا صد دیجیتال مارکتینگ، دکترای سئو، امنیت تمام قوا در وردپرس، فراتر از استادی در میکروتیک، صفر تا صد سئو در وردپرس و ..
به نظر منم سئو جستجو صوتی سایت هنوز خیلی مد نشده ولی از اون تکنیک هایی هست که در آینده نزدیک همه هجوم میارن سمتش.. پس تا از مد نیافتاده بهتره بریم سمتش
من همیشه از اندروید استفاده میکنم و عادت کردم به جستجوی صوتی واقعا همینطوره که گفتید شیوه جستجو فرق داره