9 روش برای گرفتن سفارش پروژه طراحی سایت

بهترین روش های گرفتن سفارش پروژه طراحی سایت

در این مقاله از مرحله 0 تا 100 نحوه گرفتن سفارش پروژه طراحی سایت و همچنین اینکه چگونه اولین پروژه طراحی وب را جذب کنید، آموزش داده‌شده است.

نکاتی که در این مقاله آموزشی در خصوص پیدا کردن مشتری طراحی سایت آمده، اغلب مواردی هستند که در وبینارهای پولی آموزش داده می‌شوند.

سعی کردم هر آنچه که در این زمینه می‌دانم و تجربه کردم را در قالب همین مقاله به شما دانشجویان عزیز آموزش دهم. امیدوارم لذت ببرید و مورد استفاده قرار بگیره. ❤️

فهرست مطالب

چگونه مشتری طراحی سایت بگیریم؟

بسیار خرسندم که در سایت آموزشی میهن لرن، در کنار دوره‌های آموزشی حرفه‌ای، راهنماهای جامعی نیز، مانند این مقاله، برای ورود به بازار کار در اختیار شما دانشجویان و متخصصان عزیز قرار می‌دهیم.

در این مقاله، انواع روش‌های کاملا عملی برای جذب مشتری طراحی وب، که اغلب آن‌ها توسط خودم اجرا و تست شده‌اند را به شما معرفی می‌کنم تا بتوانید در بازه زمانی حداکثر یک ماهه، اولین پروژه طراحی سایت خود را جذب کنید.

اگر قبلا با دوره طراحی سایت با وردپرس میهن لرن، طراحی سایت‌های وردپرسی را یاد گرفته‌اید و یا به زبان‌های برنامه نویسی Front-end مانند html, css و… تسلط دارید، این مقاله برایتان کاملا کاربردی خواهد بود.

در ادامه با روش‌های زیر برای دریافت سفارش طراحی سایت آشنا خواهید شد.

  • راه‌اندازی سایت شخصی
  • فعالیت در شبکه‌های اجتماعی
  • استفاده از استراتژی نیچ مارکتینگ
  • حضور در سایت‌های فریلنسری
  • درج تبلیغات در سایت‌های آگهی
  • یافتن افرادی که پتانسیل تبدیل شدن به مشتری طراحی سایت را دارند
  • و ده‌ها روش کاربردی دیگر

همچنین در ابتدای این مقاله آموزشی، نکاتی را در خصوص «نگرش» صحیح برای جذب پروژه طراحی سایت،  خدمتتان می‌گویم که واقعا مهم و ریشه‌ای هستند.

لطفا از ابتدا تا انتهای مقاله را بخوانید و درصورتی‌که هر سؤالی برایتان پیش آمد، آن را در نظرات بپرسید.

اگر آماده‌اید، بریم تا یک مقاله فوق‌العاده کاربردی و هیجان‌انگیز را داشته باشیم. 🙂

باید چه نگرشی برای گرفتن سفارش طراحی سایت داشته باشیم؟

دوست دارم اینجا از ضعف‌ها و چالش‌های مرتبط که در طول دوران کاری‌ام داشتم بگویم تا شما این اشتباهات را تکرار نکنید و در زمان حسابی صرفه‌جویی کنید و زودتر به درآمد دلخواه برسید.

چرا این قسمت را اول مقاله آوردم؟

چون درک این موضوعات، مفهوم و ریشه کار هست.

اگر شما نتوانید شخصیتی از خود بسازید که ویژگی‌های زیر را دارد، حتی اگه بهترین طراح سایت ایران و یا بهترین متخصص در هر زمینه دیگری هم باشید، باز هم در جذب مشتری و پروژه موفق نخواهید بود و مدام دلسرد خواهید شد.

خوشحال می‌شوم، پس از مطالعه این بخش، نظرتان را در پایین همین پست با من به اشتراک بذارید و بگویید که آیا تا الان به این مسائل اهمیت دادید یا نه. اصلا فکر می‌کردید این‌قدر مهم باشن؟

بر اساس نظرات ارزشمند شما، بهتر می‌توانم تصمیم بگیرم که در این زمینه‌ها آموزش بذارم یا خیر.

استمرار داشته باشید

به‌واسطه سال‌ها فعالیت در فضای کسب‌وکارهای اینترنتی، تدریس به صاحبان کسب‌وکارهای آنلاین، حضور در انجمن‌ها، شبکه‌های اجتماعی و… تاریخچه کسب‌وکارهای زیادی را دیدم و به‌نوعی می‌توان گفت روانشناسی تیپ شخصیتی افرادی که موفق می‌شوند و افرادی که شکست می‌خورند، دستم آمده است.

همیشه انسان‌هایی آمدند که اول برای کسب درآمد اینترنتی پر هیجان و پر حرارت بودند، اما بعد از چند ماه فعالیت، انگیزه‌ای که داشتند را از دست دادند و فعالیت‌شان را متوقف کردند.

در نقطه مقابل هم، افرادی بودند که بدون توجه به شرایط، فقط به مسیری که در آن مهارت داشتند، ادامه دادند و الان در حوزه کاری خود واقعا موفق و پیش‌رو هستند.

اینجا متوجه اولین تفاوت افراد موفق و ناموفق می‌شویم. افراد موفق، تحت هیچ شرایطی تسلیم نمی‌شوند. پس اگر یک ماه از فعالیتتان گذشت و پروژه‌ای دریافت نکردید، باید به خودتان قول بدهید، انقدر ادامه بدید تا اولین پروژه طراحی سایت را جذب کنید و هم‌زمان باید این چشم‌انداز را هم داشته باشید که در آینده انقدر پروژه سمتان خواهد آمد که توانایی پاسخگویی ندارید. (این واقعیت کسب درآمد از اینترنت هست، نه صرفا خیال پردازی)

البته این نکته را هم لازم می‌دانم اضافه کنم که برای کارتان ارزش قائل شوید و به هر قیمتی هم پروژه قبول نکنید.

جانِ کلام اینکه سعی کنید در حرفه‌ای که فعالیت دارید، هر روز تلاش کنید که بهتر و قوی‌تر شوید، اما این را هم بدانید که معرفی کردن خودتان عینِ تواضع هست.

کارِ خوب و انسانِ خوب باید و باید معرفی شود و متاسفانه بسیاری از ما علیرغم دانش و مهارت بالا، ترس معرفی کردن و تبلیغ خودمان را داریم که اشتباه است. در این خصوص، در بخش بعدی بیشتر صحبت می‌کنم.

از تبلیغ و معرفی خود نترسید

یکی از اشتباهات مهم من این بود که سال‌ها تدریس می‌کردم بدون اینکه حتی در شروع آموزش‌ها خودم و رزومه کاری‌ام را خوب معرفی کنم! انگار معرفی کردن را عدم تواضع می‌دانستم!

این باور به شدت اشتباه و مخرب هست. چون باعث می‌شود شما که پتانسیل و مهارت‌های عالی دارید در حاشیه مانده و خوب شناخته نشوید، اما افرادی که حتی مهارت‌هایی کمتر از شما دارند، دیده شوند و مردم هم چاره‌ای جز انتخاب آن‌ها نداشته باشند!

پس لطفا خودتان و مهارت‌هایی که دارید را حتما و در هر فرصتی که پیش می‌آید، معرفی کنید.

مذاکره و متقاعدسازی را یاد بگیرید

اکثر افراد متخصص به‌دلیل اینکه بیشتر درگیر یادگیری دانش فنی هستند، متاسفانه در مهارت‌های نرم مثل مذاکره و متقاعدسازی به‌شدت ضعیف هستند و نمی‌دانید که این مهارت‌ها چقدر برای جذب مشتری مفیدند!

حتما تا حالا دیدید افرادی که قدرت مذاکره خوبی دارند، حتی ممکن است تخصص و مهارتی به مراتب کمتر از شما داشته باشند، ولی مدام مشتری جذب می‌کنند! پس می‌توان گفت در جذب مشتری، وزنه مهارت‌های نرم، سنگین‌تر از مهارت‌های سخت هست.

یادگیری مهارت‌های نرم را جدی بگیرید، اگر در این زمینه نیاز به معرفی منابع داشتید،  لطفا با من در میان بگذارید.

چگونه اولین سفارش طراحی سایت را بگیریم؟

قبل از هر چیزی، برای جذب اولین سفارش، باید یک نمونه کار عالی برای خودتان طراحی کنید.

برای داشتن نمونه کار، چند مرحله زیر را دنبال نموده و کمتر از چند روز، یک نمونه کار شیک و عالی برای رزومه بسازید.

  1. یک دامنه ir ثبت کنید (15 هزار تومان)
  2. یک هاست معمولی یک ساله تهیه کنید (زیر 200 هزار تومان)
  3. با وردپرس و افزونه المنتور، یک قالب حرفه‌ای طراحی کنید (رایگان! مگر در مواردی که نیاز به نصب افزونه‌های مثل المنتور و المنتور پک دارید که هزینه‌ای حدود 200 هزار تومان خواهد داشت)
  4. تبریک می‌گویم، حالا شما یک نمونه کار جذاب دارید! 🙌✨🔥

یعنی با صرف 2 روز زمان و هزینه‌ای کمتر از 500 هزار تومان، شما نمونه کار طراحی سایت دارید و کارفرما می‌تواند از سطح مهارت و خلاقیت شما آگاهی پیدا کرده و برای انجام پروژه اعتمادش جلب شود. 🤝✌️

مرحله بعدی این هست که بین دوستان، اقوام و آشنایان بگویید که من طراحی سایت انجام میدم و این سایت (سایتی که برای رزومه ساختید) را هم من طراحی کردم. معمولا همیشه و با احتمال بالا از بین این افراد، اولین مشتری جذب می‌شود.

با جذب اولین مشتری که احتمالا از میان دوستان و آشناهایتان هست، محیط کار واقعی شبیه‌سازی شده و پس از انجام این پروژه اعتمادبه‌نفس‌تان افزایش پیدا خواهد کرد تا از افراد غریبه هم پروژه بگیرید.

به این دلیل روش جذب پروژه از میان نزدیکان را پیشنهاد کردم که همان اولِ کار، درگیر چالش‌های مذاکره و قرارداد بستن با کارفرما نشوید.

وقتی که کمی دستتون راه افتاد و متوجه شدید که محیط واقعی چطور هست و از همه مهم‌تر اینکه به ارزش کار و مهارتتان پی می‌برید و سپس می‌توانید وارد مراحل بعدی جذب پروژه شوید که در ادامه توضیح داده‌ام. 😉

9 روش برای گرفتن سفارش طراحی سایت

چگونه سفارش طراحی سایت بگیریم و چگونه در این زمینه تبدیل به یک برند معتبر و محبوب شویم؟

هدف نهایی‌ام از نوشتن این مقاله، این هست که بتوانید در طولانی‌مدت تبدیل به یک برند معتبر و محبوب در زمینه طراحی سایت شوید.

به‌صورت واضح این‌طور می‌توانم بگویم که باید کاری کنید تا پس از مدتی پروژه‌ها به سمت شما بیایند، نه اینکه شما به دنبال پروژه باشید.

برای اینکه این اتفاق بیفتد، شما باید به‌صورت جدی به معرفی برند شخصی خود و ایجاد یک وب‌سایت و پیج شخصی در اینستاگرام فکر کنید و صرفا به دنبال جذب پروژه از طریق سایت‌های فریلنسری نباشید، چون در این روش، همواره گمنام خواهید ماند.

پیشنهاد می‌کنم همین امروز و قبل از اینکه، صحبت‌هایم را به باد فراموشی بسپارید، سایت شخصیتان را راه‌اندازی کرده و برای تولید محتوا و سئوی آن برنامه‌ریزی کنید و بخشی از درآمد پروژه‌هایتان را روی توسعه برند شخصی هزینه نمایید. قطعا در طولانی‌مدت معجزه این کار را خواهید دید. 🚀

راه‌اندازی سایت شخصی

ازآنجایی‌که تأکید زیادی روی توسعه برند شخصی داشتم، به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم اولین کارتان برای جذب پروژه طراحی سایت، راه‌اندازی یک سایت شخصی و سئوی سایت باشد تا از طریق گوگل بتوانید مشتری طراحی سایت جذب کنید.

راه‌اندازی پیج در شبکه‌های اجتماعی

حضور در شبکه‌های اجتماعی مانند لینکداین و اینستاگرام فرصت بسیار خوبی برای گرفتن سفارش طراحی سایت است. در ادامه سه دلیل مهم برای حضور در این شبکه اجتماعی را آورده‌ام.

  1. جامعه هدف: در حال حاضر، بسیاری از کسب‌وکارهای اینستاگرامی، سایت ندارند. دیر یا زود، تمامی کسب‌وکارهای فعال اینستاگرام مجبور خواهند شد تا برای توسعه کسب‌وکارشان، یک وب‌سایت نیز راه‌اندازی نمایند. کجا چنین جامعه هدف جذاب و در دسترسی وجود دارد؟ 😉
  2. ارتباط صمیمانه‌تر با مشتریان: فضای اینستاگرامو لینکداین، یک فضای تعاملی و جذاب است، به همین دلیل فرایند اعتمادسازی سریع‌تر صورت می‌گیرد و درنتیجه شانس جذب مشتری بیشتر است.
  3. زودبازده: اگر بدانید چگونه در لینکداین و یا اینستاگرام فعالیت کنید و بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی را بلد باشید، به‌جرئت می‌توان گفت که این کانال‌ها یکی از زودبازده‌ترین، کانال‌های جذب مشتری هستند.

امیدوارم حضور در شبکه‌های اجتماعی را جدی بگیرید و روی معرفی، هرچه بیشترِ خود به جامعه هدف کار کنید.

متخصص طراحی وب در یک حوزه خاص شوید (نیچ مارکتینگ)

مایلم همین ابتدا با یک سوال اساسی شروع کنم، شما برای خرید زرشک، مایلید از فردی زرشک بخرید که فقط کارش فروش زرشک است یا از یک سوپرمارکت که همه‌چیز دارد؟ یا مایلید فردی سایتتان را طراحی کند که متخصص طراحی سایت در حوزه کاری شماست یا فردی که در همه‌ی حوزه‌های طراحی سایت فعالیت دارد؟

استراتژی نیچ مارکتینگ برای شروع فعالیتتان، می‌تواند بسیار اثربخش باشد.

اگر به‌صورت اختصاصی فقط به‌عنوان طراح سایت در یک حوزه معرفی شوید (مثل متخصص طراحی سایت‌های آموزشی)، سه مزیت دارد:

  1. هنگامی‌که افراد بدانند فقط در حوزه آن‌ها فعالیت دارید، اعتماد بیشتری به تخصص و مهارت‌هایتان می‌کنند.
  2. تیپ شخصیتی افرادی که در آن حوزه خاص فعالیت دارند و نیازهایشان را بهتر می‌توانید درک کنید. به‌عنوان‌مثال اگر فقط درزمینه طراحی سایت آموزشی فعالیت داشته باشید، قطعا بهتر نیاز مدرس‌ها در طراحی سایت را درک می‌کنید، به نسبت فردی که هم در زمینه آموزشی و هم پزشکی و هم کشاورزی فعالیت دارد.
  3. با فعالیت در یک زمینه تخصصی، تعداد رقبا بسیار کمتر خواهد بود و درنتیجه احتمال موفقیت بیشتر است.

پس ازآن‌که در یک نیچ مطرح و سرشناس شدید، می‌توانید زمینه فعالیتتان را گسترش دهید.

عضویت در سایت‌های فریلنسری

عضویت در سایت‌های فریلنسری برای دریافت پروژه طراحی سایت درزمانی که تازه‌کار هستید هم می‌تواند یک گزینه خوب باشد.

عموما دیده شدن در سایت‌های فریلنسری نیاز به رقابت در قیمت و کیفیت خدمات طراحی سایت دارد و در برخی از سایت‌های فریلنسری فضا به‌صورتی است که قیمت‌ها پایین بماند.

پیشنهاد من این است، هیچ‌وقت قیمتی ارائه ندهید که باعث اذیت شدن و زحمت زیادی شود، ولی در مقابل، همان‌قدر آورده نداشته باشد.

سایت‌های فریلنسری که می‌توانید از آن‌ها برای گرفتن پروژه طراحی سایت با وردپرس یا طراحی سایت PHP و… اقدام کنید، در ادامه معرفی می‌شوند.

سایت‌هایی که معرفی شدند، ازجمله معروف‌ترین سایت‌های جذب پروژه هستند، امیدوارم بتوانید اولین پروژه‌های خود را از طریق این سایت‌ها پیدا کنید. اما کماکان پیشنهادم را برای توسعه برند شخصی فراموش نکنید.

سایت‌هایی که نیاز به بهینه سازی دارند را پیدا کنید

اگر انسانی عمل‌گرا باشید، این روش برایتان کاملا کاربردی خواهد بود. چراکه هم در بازار طراحی سایت ایران زیاد استفاده می‌شود و هم سایت‌های خارجی زیاد در مورد آن نوشته‌اند و به نظرم یکی از مطمئن‌ترین راه‌های پیدا کردن پروژه طراحی سایت است.

در این روش، هدف ما این هست که به دنبال پیدا کردن افرادی باشیم که از قبل سایت دارند و سپس سایتشان را بررسی کنیم و درصورتی‌که نیاز به بهبود داشته باشد به آن‌ها پیشنهاد طراحی سایت با طراحی جذاب‌تر و قالبی بهینه‌تر را بدهیم.

اما از کجا می‌تونیم این مخاطبان هدف رو پیدا کنیم؟

ببینید با چه انسان‌هایی در ارتباط هستید که سایت دارند یا حتی پتانسیل سایت داشتن را دارند؟

  • خانواده و دوستان
  • فالوورهایتان در شبکه‌های اجتماعی
  • افرادی که در رویدادها و دورهمی‌ها آن‌ها را می‌بینید
  • مخاطبان سایتتان
  • سایت‌هایی که در صفحه‌های دو یا سه گوگل در انواع کلمات کلیدی قرار دارند، ولی کیفیت سایتشان خوب نیست. (که زیادند)

پس از استخراج این لیست، وقتِ آن هست که توانایی‌هاتون رو به نمایش بگذارید و ارزشی به این افراد ارائه کنید. 😉

درواقع در این مرحله باید ضعف‌های این سایت‌ها را پیدا کنید و به‌صورت غیرمستقیم یا مستقیم به آن نشان بدید که چه ضعف‌هایی دارند.

همچنین خیلی بهترِ که از قبل، دقیقا در نقطه مقابل آن ضعف‌ها، بیایید و یک نمونه کار خوب طراحی کنید. مثلا اگر صفحه لندینگ جذابی ندارند، شما یک نمونه کار از کارهایی که قبلا ایجاد کردید را باید ارائه دهید و بگویید که به دلیل طراحی حرفه‌ای، این صفحه باعث افزایش فروش سایتتان شده است.

تمام این موارد و نکات ارزشمند رو می‌توانید در قالب پروپوزال متنی یا ویدئویی ارائه بدید.

به این شیوه، صاحبان این سایت‌ها و کسب‌وکارها، می‌توانند تاثیر واقعی خدماتی که شما توانایی ارائه‌اش را دارید، احساس کنند.

امیدوارم از این روش عالی، حسابی استفاده کنید. 😇

جمع‌بندی

قبل از اینکه به دنبال پاسخ این سوال باشید که چگونه پروژه طراحی سایت بگیریم، پیشنهاد می‌کنم روی «نگرشتان» کار کنید.

منظورم از داشتن نگرش درست این هست که باید ارزش کار و مهارت‌هایتان را بدانید و با هر قیمتی (به قیمت اذیت شدن) کار نکنید.

موارد بعدی که در خصوص داشتن نگرش درست صحبت کردیم، این موارد بودند که باید استمرار داشته باشید و تا می‌توانید در کانال‌های مختلف که مشتریان احتمالی‌تان وجود دارند، خود را معرفی کنید.

از معرفی خودتان و مهارت‌هایتان نترسید، این اشتباهی است که اغلب تازه‌کارها انجام می‌دهند و همین عامل باعث درجا زدن آن‌ها می‌شود.

پس‌ازاینکه موضوع «نگرش صحیح» را به خوبی درک کردید، لازم است تا شروع کنید و از طریق روش‌های مختلفی که در این مقاله ارائه شد، به جذب مشتری طراحی سایت بپردازید.

همچنین اگر بخواهم از تمام این مقاله فقط یک نکته را به شما آموزش دهم، آن این است که با راه‌اندازی سایت و ایجاد صفحات شبکه‌های اجتماعی، روی توسعه برند شخصی‌تان کار کنید.

با توسعه برند شخصی و نمایش نمونه کارها در معرض عموم، در طولانی‌مدت تبدیل به فردی خواهید شد که همه برای انجام پروژه‌های طراحی سایتشان به دنبالش هستند و دیگر نیازی نیست که شما دنبال جذب پروژه باشید.

در ادامه پیشنهاد می‌کنم مقاله روش‌های کسب درآمد از وردپرس را نیز مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *