وردپرس جادوی واقعی دنیای وب است و این را از همان مراحل ابتدایی، یعنی نصب وردپرس، میتوانید بهخوبی متوجه شوید.
به شیوههای مختلف و متنوعی میتوانید وردپرس را در کمتر از 5 دقیقه نصب کنید.
بهعنوان مثال نصب وردپرس روی هاست سی پنل (Cpanel) به چند روش زیر امکانپذیر هست که از هر روشی اقدام کنید، زیر 5 دقیقه میتوانید بهراحتی آن را نصب نمایید.
- نصب دستی وردپرس روی Cpanel که در ادامه همین مقاله آن را آموزش میدهیم.
- نصب اتوماتیک وردپرس از طریق کنترل پنل سی پنل که کمتر از 1 دقیقه وردپرس را برایتان نصب میکند.
- نصب وردپرس با استفاده از بستههای آسان نصب که باز هم کمتر از 5 دقیقه نهتنها وردپرس را نصبشده تحویل میگیرید، بلکه با یک قالب حرفهای و آماده شده تحویلتان میگردد.
- نصب وردپرس روی لوکال هست و تکمیل طراحی، سپس انتقال سایت وردپرسی از لوکال هاست به هاست. (در این زمینه میتوانید مقالههای آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست و آموزش انتقال وردپرس از لوکال هاست به سرور را مشاهده کنید.)
در ادامه همراه میهن لرن باشید تا آموزش نصب وردپرس روی هاست Cpanel را 0 تا 100 یاد بگیرید.
همچنین حتما تا انتها این مقاله را بخوانید، چراکه نکات مهمی گفته میشود که پس از نصب وردپرس برای اینکه قدمهای اصولی بردارید، باید آنها را رعایت کنید.
فهرست مطالب
آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل (Cpanel)
همانند آنچه که در آموزش نصب وردپرس روی هاست دایرکت ادمین گفتیم، برای سی پنل هم به همین شکل است و باید سه مرحله کلی زیر برای نصب وردپرس طی کنیم.
- دانلود وردپرس از سایت رسمی آن و بارگذاری روی هاست سی پنل
- ایجاد دیتابیس (بانک اطلاعاتی)
- شروع فرایند نصب وردپرس روی دامنه اصلی
همچنین برای راحتی شما همراهان عزیز، فیلم آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل را هم ضبط کردم و میتوانید آن را مشاهده کنید.
آپلود وردپرس روی Cpanel
در اولین مرحله از نصب وردپرس روی هاست سی پنل باید به سایت رسمی وردپرس مراجعه کنید و فایل نصب وردپرس را دانلود نمایید.
کافی است به آدرس https://fa.wordpress.org/download بروید و آخرین نسخه وردپرس را دانلود نمایید. پیشنهاد میکنم حتما وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کنید تا مطمئن باشید کد مخربی درون آن جاسازی نشده است.
پس از دانلود وردپرس وارد هاست شوید و روی File Manager کلیک کنید.
پس از باز شدن فایل منیجر روی پوشه public_html کلیک کنید.
هر آنچه که درون این پوشه قرار دهیم روی سایتمان و در جهان وب نمایش داده میشود.
پس از باز شدن این پوشه، روی گزینه Upload کلیک کنید و سپس فایل نصب وردپرس را که از سایت رسمی آن دانلود کردید، انتخاب نمایید.
پس از آپلود وردپرس روی هاست، باید روی فایل کلیک راست کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید تا فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شوند.
پس از اینکه فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شدند، پوشهای با نام wordpress مشاهده خواهید کرد.
وارد این پوشه شوید، درواقع هماکنون فایلهای وردپرس در مسیر public_html/wordpress قرار دارند و باید آنها را به public_html منتقل کنیم که همان پوشه اصلی هاست یا root هاست هست.
برای انتقال فایلهای وردپرس باید روی گزینه Select All کلیک کنید تا تمام فایلها انتخاب شوند، بعد گزینه Move را بزنید و سپس آدرس مقصد را public_html/ قرار دهید و در آخر روی Move Files کلیک نمایید. (تمامی این مراحل در تصویر زیر توضیح داده شدهاند.)
پس از اینکه روی Move Files کلیک کردید و کلیه فایلهای وردپرس به public_html منتقل شدند، میتوانید روی Back کلیک کرده و به پوشه public_html بروید. هماکنون میتوانید پوشه خالی wordpress را پاک کنید.
اولین مرحلهی نصب وردپرس روی هاست سی پنل را با موفقیت پشت سرگذاشتیم. حالا وقت آن است تا برگردیم به کنترل پنل هاست و دیتابیس را بسازیم.
ساخت دیتابیس جهت اتصال به وردپرس
ایجاد بانک اطلاعاتی در وردپرس بسیار راحت است. ابتدا وارد صفحه اصلی هاست شوید و سپس روی MySQL® Database Wizard کلیک کنید.
در این مرحله باید یک نام برای دیتابیس سایت انتخاب کنید. بهتر است که یک نام مفهومی باشد، البته کاملا اختیاریست و هر نامی میتواند باشد. پس از انتخاب نام، روی Next Step کلیک کنید.
پس از یادداشت نام دیتابیس ایجاد شده، باید یک یوزر برای اتصال به دیتابیس بسازید. در این مرحله یک نام کاربری و رمز عبور انتخاب کنید، بسیار مهم هست که رمز عبور سخت و دشوار باشد، به همین دلیل پیشنهاد میکنم از Password Generator استفاده کنید.
پس از یادداشت نام کاربری و رمز عبور روی Create User کلیک نمایید.
در مرحله بعدی روی All Privileges کلیک کنید تا همه گزینهها تیکدار شود و بعد روی Next Step کلیک کنید.
دیتابیس ایجاد شد.
حالا که دیتابیس با موفقیت ایجاد شده است باید به سراغ بخش نهایی نصب وردپرس یا همان گام سوم از سه گام کلی نصب وردپرس روی هاست سی پنل برویم.
مراحل پایانی نصب وردپرس
اکنون که فایلهای وردپرس روی هاست و داخل پوشه public_html قرار دارند، برای اینکه فرایند نصب وردپرس ظاهر شود باید به صفحه اصلی سایت یعنی www.MihanLearn.net بروید. منظور دقیقا آدرس دامنه است بدون هیچ چیز اضافهای.
با مراجعه به صحفه اصلی سایت، صفحهای مانند تصویر زیر نمایان میشود که در اینجا باید روی دکمه «بزن بریم» کلیک کنید.
در این مرحله نیاز است تا اطلاعات دیتابیس که در گام دوم ساختیم را وارد کنید.
میزبان پایگاه داده باید همان localhost باشد و نیازی به تغییر ندارد.
همچنین ترجیحا برای افزایش امنیت وردپرس، پیشوند جداول را تغییر دهید و یک نام دلخواه برای آن قرار دهید مثلا MihanLeran یا هر واژه دلخواه و غیرقابل حدسی که فکر میکنید خوب است، انتخاب کنید.
لطفا در هر جای مراحل نصب وردپرس روی سی پنل که مشکل یا ابهامی وجود داشت، آن را در نظرات بپرسید تا پاسخ دهیم.
پس از تکمیل اطلاعات دیتابیس و کلیک روی دکمه «فرستادن»، دو حالت وجود دارد.
- اطلاعات درست است و با موفقیت به مرحله بعدی میروید.
- اطلاعات درست نیست و با خطا مواجه میشوید.
اگر با خطا و تصویر زیر مواجه شدید باید برگردید و دوباره اطلاعات را بررسی کنید و مطمئن شوید که بهدرستی آنها را وارد کردهاید.
اگر اطلاعات بانک اطلاعاتی را درست وارد کرده باشید هم با تصویر زیر مواجه خواهید شد و باید روی راه اندازی نصب کلیک کنید تا به مرحله بعدی نصب وردپرس بروید.
حالا وارد مرحله آخر نصب وردپرس روی هاست Cpanel شدهایم. در این مرحله نیاز است که اطلاعاتی مانند نام سایت مثل «میهن لرن»، نام کاربری و رمز عبور ورود به پنل مدیریت سایت و ایمیل خود را وارد کنیم.
همچنین اگر هنوز سایت برای نمایش عمومی آماده نیست، بهتر است تیک آخر را بزنید و پس از آماده شدن سایت از طریق تنظیمات وردپرس آن را بردارید.
پس از کلیک روی راهاندازی وردپرس، نصب وردپرس به اتمام میرسد.
با کلیک روی دکمه «ورود» میتوانید به پیشخوان مدیریت وردپرس وارد شوید.
نکات تکمیلی نصب وردپرس روی Cpanel
مواردی وجود دارد که من آنها را تحت عنوان «اشتباهات رایج مبتدیان پس از نصب وردپرس» میشناسم و در دوره نخبگان وردپرس نیز کلیه آنها را معرفی کردهام. در اینجا نیز قصد دارم به معرفی برخی از رایجترین اشتباهات بپردازیم.
- بعد از نصب وردپرس حتما به بخش پیوندهای یکتا بروید و بهترین ساختار را مانند آنچه در دوره سئو آموزش دادیم، انتخاب کنید.
- پس از اینکه وردپرس را نصب کردید، اگر از بستههای آسان نصب استفاده نمودهاید، حتما صفحات دمو و یوزرهای قبلی که متعلق به طراح قالب هستند را حذف کنید.
- از جمله اولین کارهایی که با نصب وردپرس باید انجام دهید، نصب افزونههای امنیتی است. بسیاری از این افزونهها در مقاله افزیش امنیت وردپرس و همچنین دوره امنیت وردپرس معرفی شدهاند.
در نهایت سپاسگزارم که تا اینجا زمان گذاشتید و این مقاله را مطالعه کردید، امیدوارم از آموزش 0 تا 100 نصب وردپرس روی هاست سی پنل لذت برده باشید. ❤️
هر جا نیاز به راهنمایی داشتید کافی است در نظرات همین پست بپرسید تا پاسخگوی سوالات شما همراهان عزیز میهن لرن باشیم. اگر این مقاله آموزشی برایتان مفید بوده، خوشحال میشوم آن را برای دوستانتان ارسال کنید.
ضمنا در ادامه پیشنهاد میشود مقالههای آموزش نصب قالب وردپرس، کسب درآمد از وردپرس، بهترین افزونههای سئو وردپرس و بهترین درگاه پرداخت برای سایت را بخوانید، چراکه در ادامه مسیر طراحی سایت برایتان کاربردی خواهند بود. ✌️
همچنین برای مشاهده آموزشهای بیشتر پیرامون وردپرس، میتوانید به صفحه یادگیری وردپرس مراجعه کنید. ضمنا اگر مایل بودید وردپرس را بهصورت پیشرفته همراه با پشتیبانی یاد بگیرید، میتوانید از دوره وردپرس میهن لرن استفاده کنید.
آموزش وردپرس
دوره نخبگان وردپرس (طراحی سایت بدون کدنویسی)
تومان1,699,000قیمت اصلی تومان1,699,000 بود.تومان693,000قیمت فعلی تومان693,000 است.