انکر تکست (Anchor Text) چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

Anchor Text چیست؟

به نام خدا

در متن صفحات وب کلمه و یا جملاتی وجود دارند که قابل کلیک کردن می‌باشند، یا اصطلاحا لینک دار هستند.

به این کاراکترهای دارای لینک «انکرتکست» می‌گوییم.

انکر تکست چیست؟

انکر تکست چیست؟

در تصویر بالا مشاهده می‌کنید که کلمه MihanLearn داخل متن، قابل کلیک کردن است و پس از کلیک روی آن، سایتی دیگر باز می‌شود. در اینجا MihanLearn یک انکرتکست است.

یا به‌ عنوان نمونه‌ای دیگر تصویر زیر را مشاهده کنید، این قطعه کد کوچکی از html می‌باشد که از درون یک متن طولانی استخراج شده است.

در این متن، انکرتکست «سایت آموزشی میهن لرن» بوده که با رنگی متمایز در متن نمایش داده می‌شود و با کلیک روی آن کاربر به سایت www.MihanLearn.net هدایت خواهد شد.

Anchor Text چیست؟

اما انکرتکست چه تاثیری در سئو دارد؟

در حقیقت انکرتکست، نقش بسیار کلیدی در سئو ایفا می‌کند.

زمانی که اسپایدرها یک صفحه را بررسی می‌کنند، به‌واسطه همین انکرتکست ها به دیگر صفحات می‌رسند.

هر انکرتکست به اسپایدر یا ربات موتور جستجو می‌گوید، صفحه‌ای که به آن می‌روی مفهومش در رابطه با این کلمه کلیدی (انکر تکست) است.

در مثال بالا، اسپایدر متوجه می‌شود وقتی که به آدرس www.MihanLearn.net برود، یعنی به «سایت آموزشی میهن لرن» رفته است.

به متن زیر توجه کنید:

سایت آموزشی میهن لرن، به‌عنوان بزرگ‌ترین مرجع آموزش‌های فارسی در زمینه تخصصی کامپیوتر شناخته می‌شود. در این سایت می‌توانید آموزش‌های طراحی وب، دیجیتال مارکتینگ، امنیت، شبکه و… را به‌صورت رایگان دانلود کنید.

در متن بالا دو لینک یا دو انکر تکست «سایت آموزشی میهن لرن» و «دیجیتال مارکتینگ» وجود دارد که بر اساس نیاز ما برای تقویت دو کلمه کلیدی «سایت آموزشی میهن لرن» و «دیجیتال مارکتینگ» درون متن قرار گرفته‌اند.

زمانی که ربات گوگل از طریق انکر تکست «دیجیتال مارکتینگ» که به ‌صورت هدفمند در متن قرار گرفته است، به لینک https://www.mihanlearn.net/category/digital-marketing-training می‌رود.

در حقیقت متوجه می شود که این لینک اولا مربوط به موضوع دیجیتال مارکتینگ است و دوما ارزشمند است، چرا که در این صفحه معرفی و به آن لینک شده است.

اگر لینک سازی به شکل صحیح در سایت‌های مختلف برای کلمه کلیدی و آدرس مد نظر صورت گیرد، با گذشت زمان، صفحه مد نظر شما، در کلمه کلیدی که برای آن تعیین کرده‌اید، به‌ عنوان صفحه‌ای معتبر شناخته شده و به جایگاه‌های نخست در نتایج جستجو می‌رسد.

در نتیجه این نکته بسیار مهم است که کلمات کلیدی که می‌خواهید در انکر تکست از آن‌ها استفاده کنید، هدفمند باشند. جالب است بدانید انکر تکست انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی هر کدام می‌پردازیم.

آشنایی با انواع انکر تکست ها

جالب است بدانید که انکر تکست در عین حال که مبحث ساده‌ای به نظر می‌رسد، دارای دسته‌بندی‌ها و قواعد خاص خود است که اگر با آن‌ها آشنا شوید، می‌توانید از آن سود برده و هرچه بیشتر سئو سایت خود را در کلمات مد نظر قوی کنید.

  • انکر تکست کاملا مطابق (Exact-match):

    این نوع از انکرتکست، حالتِ پیش‌فرض یا اصلی آن است. در این حالت، دقیقا کلمه کلیدی مد نظر را به آدرس مرتبط لینک می‌کنیم. به‌عنوان مثال، فرض کنید انکر تکست «آموزش سئو» است و دقیقا به صفحه‌ای با همین محتوا لینک می‌شود. این نوع انکر تکست بیشترین کارایی را در سئو دارد و بهترین نوع لینک دهی از کلمه کلیدی است.
    اما زیاده‌روی در استفاده از آن می‌تواند امتیاز منفی و حتی جریمه گوگل را به دنبال داشته باشد.

  • انکر تکست تطبیق جزئی (Partial-match):

    این انکر تکست تقریبا مشابه کلمه کلیدی است. به‌عنوان مثال انکر تکست «استراتژی‌های لینک سازی» به صفحه‌ای در رابطه با «لینک سازی» لینک می‌شود. این نوع را انکر تکست مترادف نیز می‌نامند.

  • انکر تکست نام برند (Branded):

    متن این نوع انکر تکست، نام برند است و به آدرس سایت و یا به مقاله‌ای از سایت لینک می‌شود. به‌عنوان مثال کلمه کلیدی «میهن لرن» که نام برند ما است، به آدرس سایتمان یعنی https://www.MihanLearn.net لینک شود.

  • انکر تکست برهنه یا عریان (Naked link):

    در این حالت دقیقا از url به‌عنوان انکر تکست استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال انکر تکست «google.com» بوده و به همین آدرس نیز لینک می‌شود.
    <a href=”https://www.google.com>www.google.com</a>

  • انکر تکست های عمومی (Generic):

    رایج‌ترین انکر تکست هایی که تاکنون در اینترنت مشاهده کرده‌اید از این نوع هستند. به‌عنوان مثال انکرتکست های «اینجا کلیک کنید» یا «ادامه مطلب» در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. ترجیحا از این نوع انکر تکست ها استفاده نکنید.

  • انکر تکست عکس (Images):

    هر گاه یک تصویر را لینک دار می‌کنید، متن داخل تگ alt تصویر به‌عنوان انکر تکست در نظر گرفته می‌شود.

  • انکر تکست نام برند به همراه کلمه کلیدی (Brand+keyword):

    به‌عنوان مثال «آموزش طراحی وب میهن لرن»، کاربر با این کلمه کلیدی می‌گوید من آموزش‌های طراحی وب سایت میهن لرن را می‌خواهم.

چگونه بهترین انکر تکست را انتخاب کنیم؟

به‌طور عمومی یک انکر تکستِ سئو دوستانه، ویژگی‌های زیر را دارد:

  • مختصر و مفید است.
  • از نوع عمومی یا generic نیست.
  • دقیقا از صفحه مرتبط به صفحه مرتبط دیگری لینک شده است.

اگر یک انکر تکست را خیلی دوست دارید! و زیاد استفاده می‌کنید، باید نکته مهمی را به شما متذکر شویم.

پس از آپدیت الگوریتم پنگوئن، چنانچه تعداد زیادی انکر تکست ایجاد کنید که دقیقا یک متن و یک لینک داشته باشند، این باعث می‌شد تا گوگل به فعالیت شما مشکوک شود.

در این خصوص در مطلب مربوط به الگوریتم پنگوئن توضیحات جامع و کاملی ارائه شده است. اما به‌عنوان نکته‌ای ریز، در فرایند لینک سازی سعی کنید از انکر تکست های متنوع و مترادف با انکر تکست اصلی استفاده کنید.

نحوه استفاده بهینه از انواع انکر تکست ها

در انتخاب بهترین انکرتکست، پارامتر مهم دیگری که باید مد نظرتان باشد، استفاده از انواع انکر تکست ها و توزیع مناسب آن‌هاست.

نمودار زیر، نموداری پیشنهادی است که بر اساس استراتژی هر وب‌سایت می‌تواند کاملا متفاوت باشد.

همان‌طور که اشاره شد، چنانچه دائما از انکر تکست یکسان به صفحه یکسان استفاده کنید، گوگل به اینکه فعالیت لینک سازی شما غیر طبیعی است مشکوک شده و متوجه می‌شود صرفا برای افزایش اعتبار سایتتان در کلمات کلیدی مد نظر این لینک‌ها را ایجاد کرده‌اید.

حال برای اینکه فرایند لینک سازی هر چه بیشتر طبیعی باشد و علاوه بر آن، روی کلیدواژه‌های بیشتری ورودی دریافت کنید؛ باید با توجه به استراتژی خود در سئو و اینکه مایلید روی چه واژه‌هایی رشد کنید، نحوه توزیع انکرتکست ها را برای سایت خود مشخص کنید.

به‌عنوان مثال، تمرکز فقط روی انکرتکست نام تجاری «میهن لرن» اصلا پتانسیل برگشت مناسب را ندارد، چرا که وقتی سایتتان هنوز ناشناخته است و کسی اسم آن را نمی داند، کمتر کسی از طریق گوگل نام سایت را جستجو می کند.

دوما از آنجا که برند تجاری ما فقط متعلق به خود ماست و title سایت وجود دارد، بدون لینک سازی نیز نام سایت (title) در لینک‌های اول نتایج جستجو ظاهر می‌شود، با این حال بر خلاف نمودار که 40% را به این نوع انکرتکست اختصاص داده است، پیشنهاد ما 5% تا 10% می‌باشد.

از طرف دیگر 100% انکرتکست های خود را نباید به انکرتکست اختصاصی، اختصاص دهید، بنا به دلایل اشاره شده مانند مشکوک شدن گوگل و یا عدم جذب بازدید از انکرتکست های مترادف دیگر که می‌تواند مورد جستجوی کاربران باشد.

فراموش نکنید که به‌طور ویژه روی انکرتکست های هم معنی تمرکز کنید، به‌عنوان مثال اگر پستی در مورد «آموزش PHP» در سایت خود قرار می‌دهید، حتما روی کلمه کلیدی «آموزش برنامه‌نویسی وب» نیز بهینه‌سازی انجام دهید.

چراکه شاید مخاطب با مفهوم برنامه‌نویسی وب آشنا باشد اما نداند PHP چیست.

در این حالت، چنانچه به دنبال یادگیری برنامه‌نویسی وب باشد و سایت شما روی این کلمه کلیدی بهینه شده باشد، کاربر با ورود به سایت شما، نا خودآگاه به آموزش PHP نیز خواهد رسید و با این زبان برنامه‌نویسی وب آشنا خواهد شد.

همچنین استفاده از انکرتکست های عمومی (Generic) را نیز نباید کاملا تعطیل کنید! چرا که برای طبیعی بودن هر چه بیشتر فرایند لینک سازی، استفاده از انواع انکرتکست ها، هر کدام به سهم خود ضروری است.

چه در لینک سازی داخلی و چه در لینک سازی خارجی، سعی کنید از عبارات کلیدی که قصد دارید، آن ها را به صفحه اول گوگل برسانید، استفاده کنید.

اما همانگونه که گفتیم با ترکیبی از انواع انکرتکست ها، عبارات کلیدی مترادف و غیره، تا می توانید پروسه لینک سازی را طبیعی جلوه دهید.

اهمیت استفاده از انکر تکست بهینه در رپورتاژ آگهی

بارها شده در وب سایت های مختلف متن رپورتاژ آگهی ها را دیدم که از نظر سئو، شخص آگهی دهنده واقعا ضرر کرده است.

همانگونه که می دانید درج رپورتاژ آگهی (پست معرفی سایت در سایت های دیگر) بسیار هزینه دارد، بعنوان مثال سایت های بزرگی مانند زومیت برای درج یک رپورتاژ آگهی حداقل 1 میلیون تومان می گیرند. اما اغلب افراد به دلیل اینکه بصورت تخصصی در زمینه سئو آموزش ندیده اند، تصور می کنند فقط درج پست در سایت های بزرگ برای بک لینک گرفتن کافی است.

سپس در متن رپورتاژ آگهی مشاهده می کنیم بجای استفاده از کلمات کلیدی بعنوان انکر تکست، از کلمات بیهوده مانند «اینجا» یا «در این پست» استفاده می کنند و به نحوه احسن از پست مربوط به رپورتاژ بهره نمی برند.

در نتیجه از شما می خواهم، اگر قصد درج رپورتاژ آگهی در دیگر سایت ها دارید، حتما بصورت دقیق و هم سو با عبارات کلیدی که در گوگل قصد دارید دیده شوید، انکر تکست های خود را انتخاب کنید و ترجیحا از 3 کلمه کلیدی بیشتر در پست، لینکی را درج نکنید تا اعتبار پست به خوبی حفظ شود.

شگفتانه
قیمت اصلی تومان1,699,000 بود.قیمت فعلی تومان693,000 است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *