سئو (SEO) چیست؟

آموزش صفر تا صد سئو

به نام آرامش دهنده قلبها

در اینترنت همه چیز از یک «جستجو» آغاز می‌شود، جستجو در دنیایی از اطلاعات که اگر مهم‌ترین عنصر موجود در دهکده جهانی را «اطلاعات و داده‌ها» بدانیم، قطعا بعد از آن «جستجوگر» ها هستند که حائز اهمیت‌اند. بدون جستجوگرها، دنیای بی‌کرانِ اطلاعاتِ موجود در اینترنت، عملا تبدیل به هیچ می‌شود.

سئو و بهینه سازی سایت سایت چیست

بر اساس آمار موجود، به‌طور میانگین در هر ثانیه 40000 جستجو فقط توسط گوگل انجام می‌شود. این به این معنا است که در هر روز 3.5 میلیارد جستجو و در هر سال 1.2 تریلیون بار در سراسر جهان از گوگل برای جستجو در اینترنت استفاده می‌شود (منبع آمار: internetlivestats.com/google-search-statistics).

حال شما به‌عنوان صاحب یک سایت، می‌خواهید از این آمار چه سهمی داشته باشید!؟
طبیعی است که هر چه سهمتان از این آمار بیشتر باشد و در نتایج جستجو بیشتر دیده شوید، تجارتتان پررونق‌تر خواهد بود و قادر خواهید بود به‌طور شگفت‌انگیزی از اینترنت درآمد کسب کنید و فلسفه «سئو» این است.

سئو چیست

سئو سایت چیست؟

واژه SEO مخفف Search Engine Optimization می باشد، یعنی «بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو» و جالب است بدانید برخلاف آنچه که به نام سئو در بین اغلب مردم جا افتاده است، تلفظ صحیح اِس ای او است.
به کمک تکنیک‌های سئو می‌توانیم رتبه سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو ارتقا دهیم و به لینک‌های ابتدایی صفحه نتایج برسیم.
طبعا وقتی یک سایت در نتایج جستجو به‌عنوان اولین لینک نمایش داده می‌شود، علاوه بر جذب بازدیدکننده، ناخودآگاه اعتماد کاربر را نیز جذب می‌کند. چرا که کاربران اینترنت به نتایج موتورهای جستجویی مانند گوگل و یاهو اعتماد دارند.
هنگامی که تصمیم می‌گیرید در طولانی‌مدت و به کمک تکنیک‌های سئو، رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید و با این استراتژی نسبت به جذب بازدیدکننده اقدام کنید، در واقع دیگر هیچ هزینه تبلیغاتی سر راهتان نیست.

SEO چیست

برای اینکه ذهنیت دقیق‌تری نسبت به دانش سئو و آنچه خواهید آموخت به دست آوردید، باید بدانید که موتورهای جستجو، بیش از 200 پارامتر و ملاک را برای بررسی و انتخاب بهترین سایت‌ها و نمایش آن‌ها در نتایج جستجو مورد استفاده قرار می‌دهند که پس از یادگیری و تسلط بر این آیتم ها می توانید همسو با آنچه موتورهای جستجو می پسندند باشید.

به‌عنوان مثال کیفیت محتوا، سئوی تصاویر، بک لینک‌ها، سرعت سایت و غیره توسط ربات‌های موتورهای جستجو بررسی می‌شوند و در نهایت امتیازی برای آن صفحه در نظر گرفته می‌شود. هر چه این امتیاز یا رنک بیشتر باشد، جایگاه سایت در نتایج جستجو بالاتر خواهد بود. اکنون قصد داریم با یادگیری سئو و آشنایی بیشتر با الگوریتم‌های موتورهای جستجو که امتیاز سایت را بررسی می‌کنند، به‌صورت طبیعی رتبه سایتمان را در نتایج جستجو بهینه کنیم تا به مرور در صدر نتایج نمایش داده شویم. این فرایند جذب بازدید طبیعی بوده و هیچ تقلبی در کار نیست، از این جهت ممکن است اندکی زمان‌بر باشد.

تاریخچه سئو

نمیخواهیم به‌صورت آکادمیک و عمیق وارد تاریخچه سئو شویم و تک به تک تاریخ‌ها را بررسی کنیم. اما بهتر است اطلاعات کلی از تمام جوانب سئو  کسب کنید. در ادامه قصد داریم در یک نگاه کوتاه و کلی تاریخچه سئو را مرور کنیم.

تاریخچه سئو

زمانی را به خاطر داریم که جنگ بر سر کلمات کلیدی و ارتقاء Page Rank در گوگل بود. شاید شیرین‌ترین دوران رقابت در اینترنت نیز همان دوران بود. به لطف پیج رنک معنای واقعی رقابت تازه در اینترنت احساس می‌شد.

پیج رنک رتبه و امتیازی بود که گوگل از 1 تا 10 به وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها اختصاص می‌داد. هر چه این عدد به ده نزدیک‌تر بود، نشان از آمار بالا و سئوی فوق‌العاده آن سایت بود. اگر از قدیمی‌های وب پرسیدید پیج رنکتان چند بود و دیدید کسی با افتخار گفت 3، تعجب نکنید! پیج رنک سه گرفتن شاهکار بود! حتی خیلی‌ها در گرفتن یک درمانده بودند! بزرگ‌ترین سایت‌های ایران به‌سختی به 4 یا تعداد انگشت‌شماری به 5 می‌رسیدند. به‌ طوری که مطرح‌ترین سایت‌های دنیا نیز پیج رنک کامل یا 10 نداشتند. در هر حال، عصر پیج رنک ها، عصرِ شیرینی بود که به یک‌باره محو و ناپدید شد! گوگل بدون اطلاع کاربران، برای مدت طولانی، دیگر پیج رنک ها را آپدیت نکرد و این شروع پروژه حذف پیج رنک بود که نان و نمک بسیاری را برقرار داشت! در آن زمان گرفتن بک لینک و دادن ِتبلیغ در سایت‌های با پیج رنک 3 به بالا مرسوم بود و بعد از حذف پیج رنک، که ناگهان همه پیج رنک ها صفر شدند، بازار تعداد زیادی از صاحبان سایت‌ها کساد شد.

از اینجا به بعد را شاید، به خاطر داشته باشید. سئوی نسل جدید و حضور الگوریتم‌های هوشمند مانند الگوریتم پاندا و پنگوئن باعث شد تا دنیای سئو تجربه جدیدی را آغاز کند.

چهار دلیل مهم که باید از طریق سئو برای جذب بازدید استفاده کنیم:

  • برخلاف سایر روش‌های تبلیغاتی که هزینه‌های هنگفت و دائمی را به دنبال دارد، با سئو می‌توانیم بازدیدکنندگان زیادی را به‌صورت رایگان به سایت خود جذب کنیم.
  • بازدیدکنندگانی که از طریق موتورهای جستجو به سایت ما می‌رسند، اعتماد بیشتری به سایت خواهند داشت، نسبت به افرادی که از طریق تبلیغات به سایت وارد می‌شوند و این مورد باعث افزایش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری می‌شود.
  • زمانی که از طریق تبلیغات بازدیدکننده جذب می‌کنید، جذب بازدید تا زمانی ادامه خواهد داشت که برای تبلیغات در دیگر سایت‌ها پول بپردازید ولی به کمک تکنیک‌های سئو به‌صورت دائمی از طریق موتورهای جستجو، ورودی خواهید داشت.
  • به کمک تکنیک‌های سئو و جذب ورودی از طریق موتورهای جستجو، دقیقا جامعه هدف را در سایت خود شکل می‌دهید و بازدیدکنندگانی وارد سایتتان می‌شوند که به دنبال محصول یا خدمات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *